Wesele przy plaży
z widokiem na morze

Wskaż datę a my wszytkim się zajmiemy

Propozycja I – 240 zł/ per osoba *

Powitanie chlebem i solą dla gości  lampka wina musującego

Przystawka zimna:

  • Wędzona pierś z gęsi z sosem żurawinowym podana z gorącym pieczywem

Zupa :

  • Rosół z domowym makaronem

Lub

  • Krem z białych warzyw z dodatkiem wanilii

Dania główne podane na półmiskach:

  • Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami w sosie pieczeniowym
  • Eskalopki wieprzowe w sosie borowikowym aromatyzowanym świeżym tymiankiem
  • Roladki z soli z delikatnym musem z łososia w sosie cytrynowo ziołowym

Dodatki:

  • Ziemniaki opiekane, ziemniaki gotowane, warzywa blanszowane , zestaw surówek, kompozycja sałat z warzywami i sosem vinaigrette.

Bufet kawowy z deserami:

  • Brownie czekoladowe
  • Sernik waniliowy
  • Szarlotka
  • Kawa, herbata.

Bufet zimnych przekąsek:

  • Rolada z pieczonego boczku marynowana w czosnku
  • Schab pieczony po gdańsku
  • Galantyna z kurczaka z wątróbkami i pietruszką
  • Polędwiczka z musem węgierskim
  • Śledź z cebulą w oliwie
  • Pasztet staropolski  z żurawiną
  • Karkówka pieczona w ziołach
  • Pierś faszerowana fetą i zielonym pieprzem
  • Sałatka festiwalowa
  • Sałatka grecka z fetą i marynowanymi oliwkami
  • Kruche ciastka z pastą z wędzonej makreli
  • Zimne sosy ,marynaty
  • Wybór pieczywa i masła

Danie gorące po północy:

  • Udziec wieprzowy pieczony w całości podany z sosem cumberland porcjowany na Sali przez Kucharza
  • Barszcz czerwony podawany z pasztecikami

 Propozycja II – 260 zł/ per osoba *

Przystawka zimna:

  • Krewetki marynowane w oliwie ziołowej z czosnkiem i chilli podane na sałatce
    z roszponki

Zupa:

  • Zupa rybna

Dania główne podane na półmiskach:

  • Grillowany łosoś w aromacie pieprzu cytrynowego podany na szpinaku
    z pomidorami i czosnkiem
  • Medaliony wieprzowe otulone bekonem w sosie z suszonych pomidorów
  • Udko faszerowane musem grzybowym z sosem ziołowym

Dodatki:

  • Ziemniaki opiekane, ziemniaki gotowane, warzywa blanszowane , zestaw surówek, kompozycja sałat z warzywami i sosem vinaigrette

Bufet kawowy z deserami:

  • Brownie czekoladowe
  • Sernik waniliowy
  • Szarlotka
  • Kawa, herbata.

Bufet zimnych przekąsek:

  • Boczek pieczony podany z konfiturą śliwkową  
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym
  • Galantyna z kurczaka z pieczarkami
  • Polędwiczka z musem węgierskim
  • Śledź z cebulą w oliwie
  • Pasztet staropolski  z żurawiną
  • Karkówka pieczona w ziołach
  • Polędwiczka z fetą i zielonym pieprzem
  • Sałatka festiwalowa
  • Sałatka z kozim serem kaparami i warzywami sezonowymi
  • Kruche ciastka z duszonym porem i bekonem
  • Zimne sosy ,marynaty
  • Wybór pieczywa i masła

Danie gorące po północy:

  • Szynka pieczona w całości porcjowana na Sali przez Kucharza podana z kapustą zasmażaną i pieczywem
  • Żurek staropolski podany z jajkiem i kąskami białej kiełbasy

**oferta ważna w 2017 roku

Emilii Plater 19

Sopot

+48 797 586 417

restauracja@pomaranczowaplaza.pl