Spotkanie wigilijne

Propozycja I serwowane – 65 zł

Przystawka zimna:

  • Śledź w przyprawach korzennych na pieczywie razowym

Zupa:

  • Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami

Dania gorące podane na półmiskach:

  • Pierogi z kapustą i grzybami z rumianą szalotką
  • Filety z karpia smażone ,podane na kapuście zasmażanej z grzybami

Deser :

  • Ciasto marchewkowe ze śliwkami
  • Kawa, herbata

Propozycja II serwowane – 99 zł

Przystawka zimna:

  • Śledź w trzech smakach podany
     z gorącym pieczywem

Zupa:

  • Krem z borowików z kluskami migdałowym

Dania gorące podane na półmiskach:

  • Pieczony łosoś marynowany w pieprzu cytrynowym podany na tagliatelle
    z warzyw
  • Pierś z kaczki podana na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym
  • Filety z karpia smażone ,podane na kapuście zasmażanej z grzybami

Deser :

  • Sernik waniliowy z karmelizowanymi brzoskwiniami podany z  sosem waniliowym i pudrem piernikowym
  • Kawa, herbata

 

 

 

 

 

 

 

*ceny netto

Propozycja III bufet – 125zł

minimum 25 osób

Dania zimne:

  • Galantyna z łososia w delikatnej galarecie.
  • Szczupak faszerowany.
  • Matias w sosie szczypiorkowym.
  • Pstrągi wędzone w naszej wędzarni
  • Opiekane śledzie w korzennej marynacie octowej.
  • Łosoś faszerowany serkiem ziołowym
  • Krewetki marynowane w salsie z chili
  • Sosy : Koktajlowy / koperkowy / tatarski
  • Chrupiące pieczywo / masła smakowe

Dania gorące:

  • Wigilijny barszcz z uszkami
  • Pierożki wigilijne: w sosie ziołowym
    z borowikami, 
    smażne z kapustą
    i grzybami
  • Łosoś pieczony na grillowanych warzywach z sosem ziołowym
  • Filety z karpia smażone ,podane na kapuście zasmażanej
  • Delikatne roladki z soli „Lemon” podane z jarzynami i sosem z szyjek rakowych.
  • Kaczki pieczone  po „Hetmańsku” z jabłkami modrą kapusta i sosem winno –żurawinowym

Desery:

  • Makowiec
  • Sernik wiedeński
  • Kompot z suszu
  • Kawa, herbata

Emilii Plater 19

Sopot

+48 797 586 417

restauracja@pomaranczowaplaza.pl