Opcja I – 110 zł/per os. 72 zł/ per dziecko do 12 roku życia

Zupa do wyboru:

  • Krem z pieczonych pomidorów pelati
    z dodatkiem bazylii

Danie główne: (podawane na półmiskach)

  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej, zapiekane z pomidorami i mozzarellą,
  • Grillowana pierś z kurczaka ,zapiekana z szynką i serem
  • Młode ziemniaki z koperkiem, frytki, zestaw wiosennych surówek ze  świeżych warzyw

Deser:

  • Lody czekoladowe z bitą śmietaną i świeżymi owocami
  • Kawa, herbata,
  • Woda z cytryną i miętą – 2 l; sok jabłkowy – 1 l; sok pomarańczowy – 1 l

Opcja II – 120 zł/per os.  82 zł/ per dziecko do 12 roku życia

Przekąska zimna na początek:

  • Roladki z polędwiczki wieprzowej nadziewane pieczarkami podane
    z sosem tatarskim z korniszonów i marynowanych grzybów
  • Dla dzieci tortilla z kurczakiem
  • Pieczywo , masło

Zupa:

  • Zupa krem z zielonego groszku, podawana z kluseczkami migdałowymi

Dania główne: (podane na półmiskach)

  • Sola w cieście parmezanowym, podawana na szpinaku andaluzyjskim
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej opiekane w bekonie, serwowane
    z sosem z leśnych grzybów
  • Młode ziemniaki z koperkiem, frytki, zestaw wiosennych surówek ze świeżych warzyw

Deser:

  • Sernik z sosem malinowym
  • Kawa, herbata,
  • Woda z cytryną  i miętą – 2 l; sok jabłkowy – 1 l; sok pomarańczowy – 1 l

Opcja III – 160 zł/per os., 110 zł/ per dziecko do 12 roku życia

Przekąska zimna na początek:

  • Terrina z perliczki z orzechami laskowymi w otoczce z plastrów wiejskiej szynki, podana
  • z sosem z leśnych żurawin
  • Dla dzieci tortilla z kurczakiem
  • Pieczywo, masło

Zupa:

  • Zupa krem z borowików, podawana z kluseczkami ziołowymi

Dania główne (podane na półmiskach):

  • Łosoś pieczony podany na szpinaku andaluzyjskim z sosem ziołowym
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej zapiekane z mozzarellą i suszonymi pomidorami
  • Młode ziemniaki z koperkiem, frytki, zestaw wiosennych surówek ze świeżych warzyw

Deser:

  • Lody waniliowe z sosem malinowym i bitą śmietaną

Przekąski zimne:

  • Tatar ze śledzia na krążkach razowego pieczywa
  • Roladki z pieczonego schabu wieprzowego nadziewane musem chrzanowym
  • Rolada z prosięcia z musem paprykowym
  • Polędwiczka z warchlaka faszerowana wędzonymi śliwkami w otoczce z wędzonego boczku
  • Galantyna z kury nadziewana wątróbkami
  • Sałatka z pomidorów, kruchych sałat i kuleczek mozzarelli marynowanych w listkach bazylii
  • Sałatka ziemniaczana z ogórkiem , cebulą , szczypiorkiem i sosem majonezowym
  • Zimne sosy ( tatarski , koktajlowy )
  • Wybór pieczywa i bułeczek koktajlowych, masło

Napoje:

  • Kawa, herbata,
  • Woda z cytryną  i miętą – 2 l; sok jabłkowy – 1 l; sok pomarańczowy – 1 la

Opcja IV – 160 zł/per os., 110 zł/ per dziecko do 12 roku życia

Przekąska zimna na początek:

  • Tatar z łososia norweskiego podany z sosem miodowo musztardowym
  • Dla dzieci tortilla z kurczakiem
  • Pieczywo, masło

Zupa:

  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem i paseczkami warzyw

Dania główne (podane na półmiskach):

  • Udko z kury faszerowane  szpinakiem i pomidorami, serwowane z sosem ziołowym
  • Zraziki cielęce nadziewane warzywami w sosie z leśnymi grzybami
  • Młode ziemniaki z koperkiem, frytki, zestaw wiosennych surówek ze  świeżych warzyw

Deser:

  • Pieczona szarlotka podawana z bitą śmietaną i sosem owocowym

Przekąski zimne:

  • Tatar ze śledzia z pomidorami z aromatyzowanym sosem koperkowym serwowany na pumperniklu
  • Terrina z pstrąga nadziewana warzywami
  • Galantyna z kury nadziewana farszem z papryki
  • Polędwiczki z warchlaka faszerowana wędzonymi śliwkami w otoczce z wędzonego boczku
  • Karczek wieprzowy z marynaty majerankowo czosnkowej pieczony z warzywami
  • Sałatka z kruchych sałat i filetów z piersi perliczki z vinaigrette malinowym
  • Sałatka ziemniaczana z ogórkiem , cebulą, szczypiorkiem i sosem majonezowym
  • Zimne sosy ( tatarski , koktajlowy )
  • Wybór pieczywa i bułeczek koktajlowych, masło

Napoje:

  • Woda z cytryną  i miętą – 2 l; sok jabłkowy – 1 l; sok pomarańczowy – 1 l

Emilii Plater 19

Sopot

+48 797 586 417

restauracja@pomaranczowaplaza.pl